Program/Rapporter

Varje vår och höst erbjuds medlemmar deltaga i föreningens utflykter. Här hittar du information om hur det går till, programmet för gällande säsong samt rapporter från de senaste åren.

Allmän information om exkursionerna/programpunkterna:
För exkursionerna gäller att man klär sig för årstid och väder, och även klarar överraskningar i form av regn, kyla och hård blåst. Exempelvis kan det bli ganska kallt att stå still ute vid kusten.
Var och en tar med fika. Samåkning bör ske i största möjliga mån. Passagerarna ersätter bilföraren för bensinen.


Höstens programHela höstens program som pdf-fil för nerladdning.

ROF:s höstprogram 2017

Rönnskärs udde, söndagen den 24 september
Sträckskådning vid Väddökusten har varit en stående punkt i alla år i ROF:s historia, ofta vid Rönnskärs udde som ligger strategiskt utmed fåglarnas flyttvägar men ändå är relativt lättillgängligt.
Beroende på väder, vind och andra mer eller mindre mystiska omständigheter är det svårt att förutspå hur pass bra sträcket blir just denna dag. Den som följer med får se! Förhoppningsvis blir det en fin blandning av olika sim- och dykänder. Kanske några vadare, lommar, doppingar och gäss varierar utbudet. Ibland prickar man in en fin dag för insträckande sparvhökar och även några andra rovfåglar. Rastande eller sträckande småfåglar kommer förhoppningsvis också ses eller höras.
Medtag fika och varma kläder. Det går också bra att ansluta på plats men tänk på att de flesta fåglarna vanligtvis ses de första timmarna.
Samling: kl. 06.00. Parkeringen vid Friskis och svettis, Carl Bondes väg i Norrtälje
Ansvarig:  Magnus Bladlund, tel. 0702-094212.

Roslagskusten, lördagen den 21 oktober
Vi beger oss denna lördag ut till någon spännande kustlokal på Björkö, Väddö eller Singö. Väder och vind får avgöra. Så här i andra halvan av oktober brukar en bra mix av fågelarter visa upp sig, och det finns alltid chans på överraskningar. Vi hoppas på bra väder med rätt vindar och fina sträcksummor av lommar, änder gäss, rastande småfågel och lite rovfåglar. Varma kläder och fika medtages!
Samling: kl. 06.00. Parkeringen vid Friskis och svettis, Carl Bondes väg i Norrtälje
Ansvarig: Kristoffer Stighäll, 070-669 68 96

Röjning vid sjön Torkan, lördagen den 28 oktober
Aktiviteten inställd pga otjänliga förhållanden, dvs en till två dm vatten i området. Röjningen skjuts på framtiden.

Skrakar i Skedviken, lördagen den 11 november
Vi gör även denna höst ett besök vid Skedviken (nordväst Rimbo) med förhoppningen att få se mängder av såväl stor- som salskrakar. Här samlas de under senhösten för att fiska innan de så småningom drar vidare mot sydligare trakter för att övervintra. Vi har även goda chanser att få se havsörn och andra intressanta arter.
Samling: kl. 08.00. Parkeringen vid Friskis och svettis, Carl Bondes väg i Norrtälje, alternativt vid ICA Rimbo kl. 08:30.
Ansvarig: Bo Granberg, tel. 0176 – 139 71

Holksnickring på Svanbergaskolan, onsdagen den 6 december
Vi gör åter en insats för den hålhäckande småfåglarnas bästa genom att samlas denna kväll för att tillverka holkar. Kom och hjälp till oavsett om du är utbildad snickare eller har tummen mitt i handen!
Samling: Svanbergaskolans personalparkering kl. 18:00.
Ansvarig: Gert Straschewski, tel. 073 – 952 09 77

Årsmöte, onsdagen den 21 februari, 2018 kl. 19.00
Föreningens årsmöte äger rum i Roslagens Sparbanks samlingslokal.
Efter årsmötesförhandlingarna blir det föredrag av en ännu icke bestämd person.
Föreningen bjuder som vanligt på fika! 
Samling: 19.00 i Roslagens Sparbank ingång från Danskes gränd.
Ansvarig: Yvonne Larsson tel. 070 – 884 91 57

Kommentarer inaktiverade.